5 Nisan 2012 Perşembe

Yaşayacaksın Elbet..

Yaşayacaksın elbet..

Ahlak,namus,haysiyet,şeref gibi kavramların hiç olmayacak. Her önüne gelenin ekmeği ile oynayacaksın, her gözüne kestirdiğinin canını yakacaksın, canın sıkıldı mı birilerinin evladının rızkına gözünü dikeceksin. Her şeyi istediğin gibi yapacaksın ve hiç kimseyi düşünmeyeceksin. Ne gözünü kırpacaksın, ne vicdanın kıpırdayacak. En kötüsü, bilerek isteyerek farkında olarak yapacaksın bunları sırf kendi menfaatin ve keyfin için.. Ve hep kazanacaksın bu yüzden..Çünkü bu dünyanın düzeni bu. Ne kadar ahlaksız,namussuz,ikiyüzlü olursan o kadar yükseleceksin bu dünyada. Kimin canını yaktıysan, bir çentik daha atacaksın başarı listene. Güzel…çok güzel olacak hayatın srıf bu yüzden..Herkes imrenecek sana ve senin gibi olmak isteyecek. Ve sen de çok iyi insan oldum diyeceksin sırf bu güzel hayat yüzünden. Ne şekilde elde ettiğin yada neyi hakettiğin değil, yaşadığın o görkemli hayat fikir verecek insanlara senin hakkında..Çürümüş ruhunu gizleyeceksin bu sayede..


Yaşayacaksın elbet..

Ama bir de tam tersini yapacaksın..En kolayından değil, en zor kısmından yürüyeceksin hayat yolunu..Değerlerin olacak, kıymet verdiklerin, hatta sadece kendin için değil, sevdiklerin, iyiligini istediklerin için de isteklerin olacak. İstediğin her güzelliği elde etmek için en doğru ve elbetteki en dikenli tarafından gideceksin yolda..Elbetteki düşeceksin, düşürüleceksin, itelenip kakılacaksın, yaralanacaksın..Doğru,dürüst,ahlaklı,namuslu olmanın cezasını çekeceksin. Dedik ya başında, dünyanın düzeni bu..Zorluklar, üzüntüler, gözyaşların olacak..Ayaklarını kanata kanata yürüyeceksin, ellerin çizilecek, gözyaşların bitmeyecek belki..Haksızlığa uğrayacak, hırpanalacaksın. Kaybedeceksin her daim..Kaybetmeye zorlanacaksın..Onlar kaybettiğini sanacaklar yada..

Yaşayacaksın hayatı gecici heveslerin, gecici makamların, gecici nefeslerin sahibi bu dünyada..Sen istersen birinci yolu seç, istersen ikinci yolu..

Öyle yada böyle bitireceksin bu hayatı.. 

Ya şerefle haysiyetle ve kaybetmiş olarak, ya şerefsiz bir başarı ile kazandığını sanarak…


Siyah İnci'den Sevgiyle..

www.twitter.com/blackpearl42

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder